fredag 9. mars 2018

Nye hverdager

Da er det gått litt over 2 uker siden vi fikk den uvirkelige og knall tøffe beskjeden om at Thomas har uhelbredelig kreft og at han har kort tid igjen. Vi har fått en ny hverdag i heimen der alt går på hvilken form Thomas har den dagen. Ennå er vi blitt velsignet med gode hverdager, Thomas har lite vondt og ennå har han ikke tatt noen smertestillende, og det er jo i seg selv en bragd. Han blir sliten ja, men etter 3 år med cellegift, stråling og mye medisiner så er det kanskje ikke så rart at kreftene ikke alltid er der for ting han ønsker å gjøre. Men enn så lenge legger han planer, han vet hva han ønsker å gjennomføre og gjør det også. Han har hatt noen flotte øyeblikk med besøk av kompiser, kjøreturer, byturer, kino, pokerkvelder, og ikke minst har han oppdaget at hvitvin faktisk er godt. Ja han måtte prøve et glass eller to og det er helt greit det. Ja også må vi vel ikke glemme champagnen han fikk når han og onkelen var ute og spiste sushi, så han har prøvd endel nytt i det siste og godt er det.
Samtidig som at han er i såpass god form som han er så gjør det til at alt virker enda mer uvirkelig. For Thomas er den samme i dag som han var for 2 mnd siden, da vi trodde at han var kreftfri. Det er vanskelig å forestille seg at snart kan han ligge i en døs, og at han ikke er hos oss mer. Vi tror liksom ikke helt på det, selv om vi vet at det er det som skal skje, om det skjer snart eller ikke er ikke godt å vite. Men det ligg hele tiden i bakhodet og murrer, så selv om man ikke vil tro at det er sant, så VET man innerst inne at det er sant. Det har vært 2 uker i en skikkelig heftig berg og dalbane der tanker, følelser, ord og gjerninger har gått rundt i full fart. Vi er takknemmelige for gode ord, gode klemmer og gode tanker i denne tiden som vi nå går gjennom. Vi er takknemmelige for hver dag vi får ha Thomas sammen med oss, og vi er glade for at vi nå vet at Thomas vil bli godt i vare
tatt helsemessig helt inn til det siste. Det har vært noen møter med fastlege, palliativt team på sjukehuset og hjemmesykepleien i kommunen. Vi har no lagt en plan og Thomas får tett oppfølging derfra og det er vi veldig glade for.
Så mens tankene er såre og tunge, kommer det nye dager med gjøremål som må gjøres for man kan ikke sitte og bare vente på akkurat DEN dagen skal komme heller.

 Klar for det meste denne karen her gitt

Han var jo bra søt som baby også da......
Det går mot ei ny natt og en ny dag, som vi skal nyte sammen med familie og gode venner, og ei kake!!! Over og ut fra Roald i denne omgang..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar