torsdag 22. oktober 2015

Den Gode Garderobelukta......

Mens gutten har vært hjemme og spist seg mett på smoothie, fenalår og skive, har i dag ho mor vært en tur på Colorline, og hørt et fantastisk foredrag fra trenerteamet til kvinnelandslaget i fotball.
Det var et meget lærerikt foredrag om det å være fotballspiller, både på og utenfor banen. Det handlet om keeper, spill, trening, terping på detaljer og om hvordan man kan vinner fotballkamper. Men det handlet også om endel andre ting som er viktig for oss alle uansett hvor vi er i livet, og uansett hvor vi befinner oss her i verden.
Jeg vil her trekke frem to meget viktige ting som er viktig å ta med seg uansett hva.
Vi fikk servert en god historie om treneren sin opplevelse i hans første jobb som 25 åring og lærer, der han fikk et meget hyggelig bekjentskap og kollega i ei dame på 67.
Det som gjorde mest inntrykk på meg i den historien var en flott historie om en lapp den flotte damen hadde ved siden av sin arbeidspult. På den lappen som hadde hengt der i 22 år sto det: "Kjære Inger, takk for at du såg meg, da jeg trengte det". Den lappen fikk ho av en gutt i avskjedsgave da han var ferdig med da 6.klasse
Det handlet da om en gutt som hadde slitt med problemer hjemme i 2-3 år, men som hadde hatt gode år etter det også men likevel husket hva læreren gjorde for han da han hadde det vondt og all hjelp han da fikk. Har selv tenkt det mange ganger, tenk om jeg hadde sett tegnene før, tenk om jeg hadde vært mer på Thomas før vi oppdaget svulsten, mulig jeg burde ha sett gutten mer, men så lenge vi visste hvor han var og hva han gjorde var det liksom greit. I hverdagens kjas og mas var det liksom bare sånn det ble. Han satt gjerne på rommet sitt, dag etter dag, og hadde vondt i hodet. Men likevel kan jeg ikke tenke så mye på det, må bare innse at jeg ikke såg han slik jeg burde den tiden, og heller være glad for at han faktisk fikk hjelp i tide. Og at vi nå kan prise oss lykkelige for at ting heldigvis går så bra som det gjør. Men likevel....tanken er der, og den vil nok komme igjen.
Den andre tingen jeg vil reflektere litt over, er som overskrifta sier, Den gode garderobelukta.
Den gode garderobelukta:
Den lukter trivsel
Den lukter tillit og ærlighet
Den lukter åpenhet.
Som den godeste Finjord sa, man kødder ikke med den gode garderobelukta, og det er sant, man gjør ikke det, hverken i fotballgarderoben eller ellers i livet.
Kødder man med det kødder man med livet, og som vi alle vet er livet meget skjørt, vi har alle vanskeligheter med forskjellige ting, og det skal alle respektere.
Men som Finjord da sa om Den gode garderobelukta på fotball banen så kan man være så god man bare vil, men har man ikke trivsel sammen med lagkamerater, vil man bare slite, og fotball er ikke gøy. Har man heller ikke tillit og ærlighet innad i en gruppe, sliter alle sammen, noe som ikke er bra. Og resultatene vil utebli. Og ikke minst man må ha åpenhet i ei gruppe, da får man et godt lag tilslutt, dette er nok ting som vi alle kan kjenne oss igjen i, og det er heller ikke lett å fikse desse tingene, derfor er heldigvis ingen perfekte heller...
Her i heimen er vi glade for at vi har vært åpne med sjukdommen til Thomas, det har vært til god hjelp for oss.
No fortiden har det vært litt ettervirkninger av kuren forrige uke, og med blodprøver som viser lav blodprosent og meget fort synkende trombosytter, så kommer hodeverken, men vi får heldigvis ikke panikk og med det som er gledelig er at gutten spiser myyyyyye mer selv, han har omsider skjønt det, samtidig ser jo også han en ende på alt....
No er det bare kos og ro i heimen, og det gjør godt det også. Thea har fått feiret 7 års dagen sin, så ho er jo meget happy for det da. Og no er vi ferdige med bursdager for i år!!!



 Husk å ta vare på hverandre.....Den gode GARDEROBElukta :-)

I pissreg på Roald sier vi nå herved over og ut, og husk å ta med Den gode garderobelukta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar