torsdag 17. mai 2018

Mye mamma uke...

Maaammaaa, ej e våt, mamma det renn, mamma ringe du?, mamma må ha nytt skift, mamma vi må skifte igjen....ja sånn har denne uken egentlig gått. Thomas vart innlagt på sjukehuset på mandag og gjort klar for tapping av den såkalte "gravide" magen. Tappingen gikk veldig greit, hele 9 liter ble borte på et blunk, men dei siste dagene har det gått i hvordan stoppe at det fortsatt siv væske ut fra der drenet sto. For sånn er det med dårlig grokjøtt, og veldig lave trombocytter. Så vi har klødd oss i hodet både jeg, hjemmesykepleierene og Thomas, for det er jo ikke noe kjekt å måtte være bare i ro heller for at det ikke skal sive ut så mye at man blir gjennomvåt. Vi har lagt tjukt på med bandasjer, vi har teipet og lagt på vanntett bandasje, men likevel så blir det bare vått. Og huden begynner nå å få nok av alle teipene og bandasjelimet som har kommet på. Men takk og lov for dei flinke heimesjukepleierene som er på plass med engang vi ringer, som er der med sine bandasjer slik at vi får plastret igjen, og som er der med gode råd og lure ideer for hvordan vi skal gjøre dette, slik at det blir minst mulig ubehag for Thomas. Men det sliter på Thomas å ha det sånn, så det er godt vi har en fredag som er hverdag før ei ny langhelg kommer. Håpet er vel å finne på noe lurt i morgen slik at vi får gjort noe gøy i helgen også. Planene er i hvertfall klare for Thomas, middag og utepils i morga også får vi se om været er med oss for andre kjekke ting.
Målet til Thomas har siden slutten av februar vært å få se en film på kino, den har egentlig premiere i morga, men han, Lise Mari og Kristian var heldige og fikk tak i billetter til førpremieren til filmen Deadpool 2. Vi var spent på om dei fikk gå på tirsdag, siden han da var innlagt på mandag, men jaggu meg kom han seg på kino. Ble jo våt men det gikk bra og filmen var visst veldig bra. Etter at det store hovedmålet nå ble nådd, var vi litt redd for hva som nå ville skje, men gutten har heldigvis mot nok til å sette seg nye mål, og det er vi veldig glade for. Vi gleder oss over at han fremdeles har livsgnist og lyst til å få til ting. For det er jo det som gjør at denne tiden er litt vanskelig, for å planlegge hvordan dei neste ukene skal bli, er nesten umulig, men synes vi har blitt flinke til å ta en dag av gangen, selv om Thomas fikk beskjed forrige uke at 16.mai fikk han ikke finne på noe tull, for fotballens festdag måtte jeg ha med meg. Og det ble en festdag det også, selv om resultatene ikke gikk helt veien så ble i hvertfall festen god.
Og med dagen i dag, der vi alle har ropt HIPP HIPP HURRA, har vi fått gått i tog, spist pølse og annet god mat, ja selvfølgelig kaker og is også. Vi er takknemmelige og glade for at Thomas også klarte å være med på feiring på hallen og med litt feiring heime også.  Det har vært en god dag for oss, selv om ja det har blitt vått også i dag og ja det har vært litt mamma...det er vått, ringe du?, må bytte no....men heldigvis så er ikke uken omme ennå, så vi håper og tror på ei løsning i morga.

 Tapping av væske...
 Hjalp ikke med Tare på laget, ingen scoret mål, så da ble det 0-0 da..
 Glimt fra hallen og 17. Mai


 Gratulere med dagen fra Thea

 Med "kongen på haugen" sier vi nå over og ut fra Roald.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar