lørdag 21. juli 2018

Lego, bursdag, tur og litt til

Da er det sen lørdagskveld, det er stille i huset, Thomas sovnet med et smil, trøtt og sliten men det har vært en god dag også for han.
Denne uken har vært litt sånn rar, mye har skjedd, samtidig som lite har skjedd. Vi har hatt møte med lege og hjemmesykepleier, vi har mot Thomas sitt ønske egentlig nok engang økt litt på dosen i pumpen. Han har fått trent godt, han har fått sovet godt, han har fått snudd opp ned på soverommet og vi har bygget lego. Og vi har feiret bursdag og vi har vært på tur. Så ja det har skjedd endel, og uken er ennå ikke omme. Godt er det.
Thomas måtte til med ganske mange ekstra doser utenom pumpen, så da fann vi ut at det nok var det beste å øke dosen litt til i pumpen. Dette var noe Thomas var litt i mot, mye fordi han blir endel trøttere, så nei han er ikke helt med på økning. men selv om vi økte så har han faktisk klart å holde seg våken, ikke blitt noe mer trøtt enn fra forrige økning, men ja dosen begynner å bli stor, og smertene øker på, så vi håper no at det vil stabilisere seg litt, slik at dagene blir av dei gode. Den verste forandringen er jo at beina sviktere mer og mer, selv om vi nå har sett dei 2 siste dagene at dei faktisk fungerer mer enn vi tror likevel. Og mens vi på mandag satt og snakket om hvordan vi løser dette kom selvfølgelig spørsmålet om institusjon atter engang opp, men da sa jeg bare rett ut, at flytter vi han, så dør han. Og det vil vi jo ikke skal skje før det skjer...så da ble andre løsninger heller vurdert og fikset...takk og lov for det. Men siden onsdag synes jeg at han er mer stabil igjen, mye bedre form og humør, mindre trøtt og vil være med på mer. Så håper vi det vil vare.
Da vi forrige lørdag var i byen, kjøpte Thomas en Star Wars lego, som jeg og han skulle ha som prosjekt å bygge sammen. Dette har vi da syslet med i ledige øyeblikk denne uken, og jaggu meg fikk vi det til også. Litt komplisert å få alle ting til å fungere, men den ble rett fin tilslutt. Og alt fungerer slik det skal. Så vi er litt stolte av det ja. Men siden den ble fort ferdig må vi ha ett nytt prosjekt, men vi må bare finne det først...kanskje Harry Potter lego...hvem vet...
Fredag var vi en tur på byen, denne gang for å feire at Kristian F ble 20 år. Så da var vi litt av en gjeng som tok turen på Egon og god mat der. Thomas nytte sin spearribs og hadde en flott ettermiddag også han. Og vi andre kosa oss med god mat og god prat.
Dagen i dag har gått med til tur, atter engang fikk vi nyte herlige Herdal, så selv om det kom noen dråper med regn, så hadde vi en fantastisk dag sammen alle som var med. Og denne gangen var vi mange som var med, med smått og stort var vi 23, samt nydelige lille vofsen Vegas. Tror det var noen som heller ville bytte ut kattene våre med en liten skjønn Vegas ja. Det var veldig kjekt å kunne vise frem Herdalen til alle som ikke hadde vært der før, vise frem mitt barndomsrike, og alle som var med hadde en flott dag, håper i hvertfall at dei hadde det. For Thomas var det veldig viktig å få være sammen med onkelen og tanta, samt hilse på Ingrid og lille Vegas. Hadde ikke dei kommet, hadde det heller ikke blitt tur på oss. For ja det sliter han veldig ut å være med på sånne ting, samtidig som han synes det er veldig kjekt også. Så vi skal være glade for at han enn så lenge orker og vil være med på tur. I hans hode er det allerede planlagt neste tur...en tur på Averøya og til Ingrid. Så da må vi vel prøve å få det til, snart, veldig snart.
Men snart, veldig snart er det natt her på roald, det tar på å være til fjells en hel dag...uansett kor kjekt vi hadde det. Og i morgen er atter en ny dag, og med bergensfolket på plass så satser vi på at den dagen også blir av det gode slaget.

 Ukens lego prosjekt...

 Vi studerer om det er gjort rett...
 Og rett ble det heldigvis, men aldri mer Star Wars sa jeg til Thomas...

 Fineste gjengen som er ute og spiser god mat, samtidig som vi hyllet 20 åringen..

 Moreller er godt, et must når man venter på ferga..
 Noen glimt fra dagen i dag...




 Måtte bare...

 Noen som ser katten i fjellet??? Etter 46 år på samme plass, klarte jeg også å se den i dag...





 Thomas og fineste Vegas.

Og med grillmester Kristian i full sving med å fore 23 stk små og store, så sier vi over og ut for denne gang....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar