søndag 11. januar 2015

Søndag i Jacksonville...

Da er vi ferdig med søndagsmiddagen i Jacksonville, og i dag var det noen skjønne damer som kom og laget Taco (igjen) til oss. Litt mer smak på denne enn for 2 dager siden.......
Dagen i dag har vært meget stille og rolig, det er søndag og stilt og rolig på huset. Og ute er det et ekte sunnmørsvær med regn, riktignok som en fin vårdag da temperaturen har vært helt fin. Vi har ikke gjort så mye i dag, bare gått noen runder i gangene her, var nummeret før jeg satte meg i rullestolen, sånn at Thomas kunne trille meg....Han har blitt veldig flink til å trille den sjøl.

Tenkte jeg skulle fortelle dere litt mer om plassen vi bor på. The Ronald McDonald House er et tilbud her for barnefamilier med syke barn, mest barn med forskjellige typer kreft som må være her for proton stråling. Alt er stortsett basert på donasjoner, det henger plakater over alt om hvem som har donert hva osv.... Her er det mange frivillige som er innom, nye fjes for oss hver dag, samt noen som er ansatt til å styre og stelle med forskjellige ting. Her er 30 rom nå, med plass til 4 pr rom, men no har dei begynt å bygge ut og skal bli dobbelt så store og det kommer til å bli skikkelig fint, vi har fått sett tegninger av det. Her er det forskjellige aktiviteter som skjer som feks bingo, samt dei har en hente og bringe ordning til dei forskjellige sjukehusene, utenom Proton, der kommer Mitch og henter og bringer tilbake. All maten som blir servert er basert på donasjoner, så noen ganger kommer forskjellige grupper inn og lager maten, noen ganger kommer dei bare med den, middag hver dag, men andre måltid bør en kunne ordne sjøl, her er et flott kjøkken der det er fullt mulig å lage sin egen mat, og alle rom har sitt eget matskap til tørrvarer, også må en dele kjøleskap med andre. Men det fungerer veldig greit. Alt er basert på at ting skal være mest mulig likt hjemme ang vasking og sånne ting....her en dag ble faktisk lekerommet i 3 etasje stengt fordi ingen gadd å rydde der.....Vi har det veldig bra her, og alle som er her er veldig hyggelige, og jeg vet at Thea vil stor kose seg når ho kommer.

Det var litt om hvordan vi bor, slenger med noen bilder av forskjellige rom som vi kan benytte også:










Har ikke tatt bilde av alt men her er noe for alle, også for dei som vil få bort noen kilo...er vel det minst brukte rommet tror jeg....
I morgen er det mandag on ny uke, da får vi vel sette oss i gang med å fikse avtaler spes på fysio dei neste dagene, samt å finne ut litt forskjellige andre ting.
Over og ut for denne gang i Jacksonville...

1 kommentar: