tirsdag 6. januar 2015

Thomas in Jacksonville

Hei alle sammen.
Da skrives det første innlegget i en helt ny blogg der jeg (Liv Astrid) og Thomas kommer til å skrive om vår reise i en litt skummel men også innholdsrik og lærerik verden. Har kalt bloggen for Thomas in Jacksonville, enkelt og greit fordi vi nå befinner oss her. Vi vil skrive om oppturer, nedturer og ikke minst om gleder og opplevelser som vi vil få her.
For å starte med begynnelsen:
Den 12 desember 2014 var Thomas inne på MR klinikken i ålesund og tok MR av hodet, han hadde hele høsten vært sterkt plaget med hodepine.....Bildene der viste at Thomas hadde en kjempestor svulst i lillehjernen, noe som resulterte i et stort trykk i hodet, der av hodepinen....
Vi ble i hui og hast fløyet til St.Olav hospital i Trondheim sent på kvelden den 13 des. Der ble vi godt mottatt og fikk verdens beste pleie av alle på Barn 4.


Her på desse bildene er vi på vei og nettopp kommet til St.Olav Hospital, og avdeling Barn 4.
Etter ny MR og diverse undersøkelser, ble Thomas operert for svulsten på Mandag 15 des, der låg han på operasjonsbordet i over 7 timer. Heldigvis gikk alt etter planen og hele svulsten ble fjernet. MR bildene etterpå viste også at alt var borte, men uansett var det no veien videre ble lagt, og for at Thomas skal bli frisk vil han måtte ha både stråle behandling og senere cellegift.
Thomas var kvikk og grei etter operasjonen men sliter litt med å koordinere venstre side av kroppen, dette vil bli bra med mye fysioterapi.


 Dette bildet er fra den første turen ut på gangen etter operasjonen, da var det gått 5 dager etterpå.
Jula måtte vi finne oss i ble annerledes men likevel hadde vi ei flott jul, der vi alle sammen fikk være samlet og vi fikk spist godt og vært sammen alle 6. Takket være kreftforeningen som har 2 leiligheter til utlån, og vi var heldige og fikk låne den ene i jula.
Og Thomas var også så heldig at han fikk tatt juleklippen fra sjukesenga, og at stingene ble fjernet på julaften.








 Det gjorde oss som familie veldig godt å være samlet i jula,når vi da allerede visste at vi måtte ut på langtur etter nyttår. Men Thomas merket veldig godt at han er i god form, for etter at resten av familien reist og vi fikk noen veldig rolig og stille dager i Trondheim, ble alt kjedelig.....men vi fikk oss no en tur til Trondheim torg, luftet oss rundt sjukehusområdet og trent endel da så dagene gikk no allikevel. Og ikke minst hadde vi besøk av Ingrid og det gjorde selvfølgelig dagene mindre kjedelig. Men beste av alt så ble det klart at vi ville få komme hjem til nyttårsaften....så sent tirsdagskveld landet vi og det var godt å kjenne på Vigralufta igjen...Og det var veldig godt å få sove i si eiga seng, klemme familie og venner og bare være hjemme sammen som familie igjen etter noen uker på sjukehus.



Bilder fra "kjedevettetavseg" dager, og det er så mangt man skal se på veggene.

Nyttårs aften hadde vi fullt hus og alle sammen både store og små kosa seg max, med god mat, drikke, snop, kaker og fyrverkeri så det holdt.....




Fredagen før vi reiste fikk vi ordnet med alt det praktiske som vi måtte få ordnet før vi reiste, og en av tingene var å ta en tur på sjukehuset for å sjekke vene porten, og den funka slik den skal den heldigvis....Thea (lillesøster) syntes det var stas med munnbind og greier...

Thomas hadde mye besøk desse dagene han var hjemme og det satte han utrolig stor pris på, og han storkosa seg sammen med kompiser....i neste innlegg vil det komme fra "den store reisen" til det store utland og over dammen vi måtte....





2 kommentarer:

  1. Det var flott Liv Astrid så kan vi følge med . Hilsen mamma og pappa og Thea

    SvarSlett
  2. Flott at dåkke vil dele :) masse lykke til !

    SvarSlett