søndag 15. februar 2015

MOSH og mat......

Da er vi kommet til atter en søndag her i Jacksonville, det er faktisk nest siste søndagen vår her, og vi har bare 13 dager igjen før vi setter oss på buss eller noe sånt og suser avgårde til Orlando. Og vi vet at dei dagene faktisk vil gå super fort. Og i dag kom Catherine med familie tilbake, og dei blir her frem til vi reiser, det var så kjekt å treffe dei igjen, vi kommer nok til å ha mye morro sammen no dei neste dagene tenker jeg.
Dagen i dag startet veldig sløvt, det er søndag ingen stresser her på en sånn dag så vi tok det helt piano og fikk i oss en frokost som sa ikke noe amerikansk men mer slik vi har det hjemme, vi fikk i Thomas 1 skive med mør på, desverre eller skal vi si heldigvis så minsker den pakken veldig fort, er faktisk snart tomt jo, og det er det han som har gjort sjøl, meget godt fornøyd med det. Også fikk han i seg en jordbærshake eller skal vi si ernæringsdrikk blir det vel, så det ble alt i alt en god men noe sen frokost på han. Vi har litt panikk med den spisingen hans, for vi vet at dei truer med sonde om han ikke går opp i vekt, det kan fort bety 14 dager overtid her og nei det ønsker ingen av oss, men gutten må spise, han må opp i vekt og heldigvis har han tatt ting på alvor, så no håper vi at det går rette veien, det bare må gjøre det, for ellers blir vi her mye lenger.....
Etter den sene frokosten og etter at vi hadde ordnet oss litt så fikk vi tak i drosje som tok oss en kjapp kjøretur til et museum her i nærheten som omhandlet mye forskjellige ting. Var veldig kjekt, mye historie og det var veldig lærerikt for oss å lese om skipsvrak, NASA og romfart, Jacksonville si historie og ikke minst se hvordan livet har artet seg her i Jacksonville. Fikk også se endel skatter som hadde blitt hentet opp, og det var veldig mye der om pirater og skatter i forbindelse med det. Samtidig var det mye science om kropp, energi, dyr og ja mye mye mer. Det ble en lærerik dag på et veldig flott museum, men det flotteste var nok den turen vi hadde i The planitarum..kino i 360 grader der vi fikk se mye stjerner,se og lære mye om solsystemet vår, var faktisk bare helt fantastisk å sitte der å se og nyte. Til og med Thea satt stille i 50 min og bare såg og såg på det som skjedde rundt seg.
Etter mange timer der så vart det da tid for å dra tilbake til huset, vi var sultne, men lenge til middag, men nei vi fryktet kylling no igjen så vi laget oss Biffstroganoff gryte, potetmos og salat, å himmel så godt det var med norsk mat, og alle åt så vi omtrent slikket pannene etterpå, det smakte helt vidunderlig og vi ble stappmette alle 4!!! Thomas virkelig nytte maten, og han spiste veldig godt. Etter middag og etter å ha slappet av ei god stund på rommet, gikk vi bort på kjøkkenet igjen, Thea fikk være på lekerommet og kose seg der, mens vi andre ble sittende og spise kake og drikke kaffi og prate og spille kort med Catherine og Steven, var så godt å se dem igjen.
I morgen starte en ny uke, denne uka blir hektisk men det er like greit for da går den veldig fort.

 The Mosh....

 Ble møtt av denne typen idet vi kom inn første etasje....
 Uteområde med skilpadder...

 Mange skatter som har blitt hentet opp..
 Energi og strøm....


 Til og med en dinosaurus hadde dei fått plass til...
 Og mange skilpadder...

 Denne aligatoren var faktisk søt...
 Men det var ikke desse ekklingene.....såg på flere faktisk, slapp av mamma ikke noe å være redd for sa Thea....

 Denne ble brukt til å hente opp skipsvrak...
 Pirater, er ikke til å spøke med nei
.


 Er jo kjempeskumle jo.....



 Kopi av drakta til Neil Armstrong...og Thea :-)


 Hverdagslivet i Jacksonville og litt til...

 In the Army.....






 Skole her i Jacksonville

 Middelklasse rom i Jacksonville


 Bønder...nei ikke i byen men på landsbygda her....




 Indianere har visstnok vært her også..

 Thea the pirat!!!

Har hatt en fantastisk flott dag i solskinn og nydelig vær, selv om det faktisk er kaldt også her, vi frys når det blåser og er 13-14 grader ute, spørs om vi ikke har vært her for lenge hihi....nå er det snart ny uke, med blanke ark, det betyr 5 flere protonbehandlinger, samt mye annet morro....over og ut fra Jacksonville....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar