mandag 2. februar 2015

Ny uke, denne blir nok travel..

Da er vi i full gang med ei ny uke her i Jacksonville, Florida, USA...Denne uken ser ut til at vi vil få det travelt både med behandlinger, møter med leger og ikke minst så vil det skje mye på den sosiale fronten, og det er jo for oss veldig kjekt.
Dagen i dag og denne uken startet litt uvanlig i og med at Thomas hadde fysioterapi i dag og ikke i morgen som han bruker. Grunnen er enkel, han har lege time på Neumors  i morgen tidlig så da fikk vi bare flyttet timen til i dag. Det var en flott og energisk time, siden Thomas nå spiser godt er energi nivået også noe helt annet, og han fikk mye skryt i dag, og det gjorde at han sto på litt ekstra også. Og når dei skulle trene armene så leita dei fram en fotball, da var det en som gliste godt og storkosa seg. Så i dag var det den beste timen han hadde hatt på tredemølle, kaste ball, opp og ned av steptrinn og ikke minst å reise seg opp og ned fra stolen uten å bruke armene, og det beste av alt var at han var ikke sliten men sulten etterpå, så da vi kom tilbake fra fysioen så var det rett på kjøkkenet og mekke lunsj, som han også spiste godt av.
Vi har som alle andre dager og uker hatt vår tur på proton senteret også i dag, i dag var det nest siste behandling på rygg og hodet, i morgen er det den siste og det tror jeg han gleder seg kjempemasse til. Er nok ikke bare bare å ligge helt stille på magen med ei stor maske over ansiktet i 45 min, men Thomas er kar nok til å klare det veldig bra, han får i hvertfall mye skryt av personellet der oppe.
Uansett så blir det godt for han og sikkert også for magen at han no bare skal ha stråling der svulsten har vært. Og da er det bare 17 igjen!!! Så får vi se hva vi gjør med håret denne uken, det er opp til Thomas, men slik det nå faller av så blir det snart ikke noe igjen så får vi se hva som skjer om han velger den enkleste eller om det bare skal få forsvinne selv...
Vi gleder oss alle til den dagen Thomas kan ringe i bjellen, og vi er ferdige, reise hjem til Norge og hjem til det vante kjære livet der, men samtidig er det faktisk mye vi vil savne fra tiden her borte, bare det at du kan nesten ikke gå inn noen plass uten at folk spør deg om hvordan har du det i dag, alle på huset som ønsker deg god morgen, og håper at nettopp du får en fin dag, all imøtekommenheten, og  høfligheten som er her borte gjør faktisk noe med deg, man føler seg mer prisgitt og man blir "sett" på en helt annen måte enn hvordan det er hjemme. Det er i hvertfall noe av det vi vil savne når vi drar herfra.
I morgen er en ny, travel dag, men vi gleder oss til den også, og vi satser på at vi får dei svar vi treng og vil ha fra legene på Neumors i morgen.




 Thomas lurte på om han gjorde øvelsen rett, det var så enkelt sa han...men det gjorde han.

 Fornøyd gutt med en skikkelig fotball mellom hendene!!
 Mens vi var på fysioen kom desse to susende med blålys og greier, ikke for å slukke en brann,men for å hente ern sjuk person som hadde fått et illebefinnende!!!


Da sir vi over og ut for i dag, satser på sol, varme og mere palmesus i morga!!!

2 kommentarer:

  1. Hei Liv Astri:)

    Tenker på dere der borte:)) Kjempe fint å høre at matlysten er på plass. Da er jo han virkelig i siget Thomasgutten:)) Her hjemme er det lite så minner om Florida og varme dager. Snø og vinter men kjekt det også:))

    Dåkke har sikkert opplevd mye der borte på mange måter. Dere er flinke og tøffe synes jeg:)
    Stå på det er veldig veldig mange som heier på dere:)



    Jill:)))

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Jill, dere får nyte snøen, så lenge den er borte til jeg kommer hjem ;-) Vi står på alt vi orker, vil ha Thomasguten frisk og rask igjen :-) Solrik klem fra meg her borte i palmesuset...

      Slett